Kuinka aloitan?

IMG_5711

Jos astangajooga ei ole sinulle tuttua, aloitetaan harjoitus käymällä viikonlopun mittainen aloituskurssi. Niitä on noin kerran kuussa. Kurkkaa kurssikalenteriin!

Aloituskurssilla käydään perusteellisesti läpi astangajoogaan liittyvä hengitystekniikka, lihaslukot, katseenkohdistus ja muut perusasiat. Kurssilla käydään läpi myös tarvittavia muunnelmia asennoista. Esimerkiksi lootusasento on useimmille meistä hankala aluksi, mutta siihen on monia vaihtoehtoisia ja valmistavia asentoja.

Astangan aloituskurssille voit tulla juuri sellaisena kuin olet. Kurssi sopii kaikille eikä vaadi aiempaa kokemusta joogasta. Notkeus, voima, ikä, ruumiinmuoto, motivaatio, mieliala saavat olla juuri omasi. Aloituskurssin jälkeen voit alkaa harjoitella salilla tunneilla tai itsenäisesti kotona.

Jos olet harrastanut astangaa jossain toisaalla tai joskus käynyt alkeiskurssin, niin voit katsoa sopivan tunnin lukujärjestyksestä ja pelmahtaa salille. Ovet avataan noin varttia ennen tuntien alkua. Mysoretunnille ei tarvitse tulla täsmälleen, vaan voit aloittaa harjoitusajan puitteissa sopivasti. Harjoituksen voi päättää salin takaosassa ohjatun tunnin aikana omaharjoituksena, jos mysoretunnille varattu aika ei riitä sinulle.

Lämpimästi tervetuloa!