Kuinka aloitan?

IMG_5711

Jos astangajooga ei ole sinulle tuttua, aloitetaan harjoitus käymällä viikonlopun mittainen aloituskurssi. Niitä on n.kerran kuussa (kurkkaa kurssikalenteriin!).

Aloituskurssilla, on aikaa käydä perusteellisesti läpi astangajoogaan liittyvä hengitystekniikka, lihaslukot, katseenkohdistus ja muut perusasiat, jotka helpottavat harjoittelua, vaikka fyysisesti itse asennot eivät ehkä tuottaisikaan vaikeuksia. Kurssilla käydään myös läpi tarvittavia muunnelmia asennoista. Esim. lootusasento on keskimäärin hankala aluksi, ja siihen on monia vaihtoehtoisia ja valmistavia asentoja.

Astangan aloituskurssille voit tulla juuri sellaisena kuin nyt olet. Notkeus, voima, ikä, ruumiinmuoto, motivaatio, mieliala saavat olla juuri omasi. Ei huolta, ei hätää! Aloituskurssin jälkeen voit alkaa harjoitella salilla tunneilla tai itsenäisesti kotona.

 

Jos olet harrastanut astangaa jossain toisaalla tai joskus käynyt alkeiskurssin, niin voit katsoa sopivan tunnin lukujärjestyksestä, ja pelmahtaa salille. Ovet avataan n.varttia ennen tuntien alkua. Mysoretunnille ei tarvitse tulla täsmälleen, vaan voit aloittaa harjoitusajan puitteissa sopivasti. Harjoituksen voi päättää salin takaosassa ohjatun tunnin aikana omaharjoituksena, jos mysoretunnille varattu aika ei riitä sinulle.

Lämpimästi tervetuloa!