Kurssit

 

 

Aloituskurssi la-su 3.-4.8.   klo 11:30-14:00

Viikonlopun aloituskurssilla käydään läpi astangajoogan perusteet rauhassa ja ajatuksella. Oikean hengitystekniikan, lihaslukkojen ja katseenkohdistuksen avulla asennot liitetään yhteen virtaavaksi sarjaksi, josta muodostuu noin puolet astangajoogan 1. asentosarjasta. Kurssilla opitaan myös tarvittavia muunnoksia asentoihin, jolloin jokainen voi tehdä omalle keholleen sopivan ja terveellisen version joka asanasta.
Täydellä vatsalla on hankala harjoitella, joten vältä syömistä muutama tunti ennen kurssia. Pukeudu joustaviin vaatteisiin. Paljain jaloin harjoitus sujuu parhaiten. Maton saat lainaksi koululta.
Kurssin jälkeen voit alkaa käydä tunneillamme tai harjoitella itsenäisesti kotona.
Kerro ohjaajalle, jos sinulla on jotain vakavia terveysongelmia, vaivaa polvissa, niskassa tms. Nämä on hyvä ottaa huomioon, vaikkeivat yleensä estä harjoittelua. Astangajoogan aloittamista ei suositella raskauden aikana.
Tervetuloa!
HInnat: 60/50 € tai aloituskurssi+ kuukausikortti 110/90€
Maksutapoina käteinen tai maksu suoraan tilille. Smartum-setelit ja e-passi käyvät myös maksuvälineenä.
FI03 4713 0010 0662 49   
Ilmoittautuminen sähköpostiin: astangajoogaturku@gmail.com

 

 

Janita Lavosen mysore- ja chanttausviikonloppu

la 10.- su 11.8.

Mysoreharjoitukset la ja su aamuina klo 8-10:00
Teematunnit la ja su klo 10:30-12:00
Mysoreharjoitus, eli perinteinen tapa harjoitella astangajoogaa oman hengityksen tahdissa opettajan avustaessa henkilökohtaisesti itse kutakin.
Teematuntien aiheena on sanskritin kielisten mantrojen resitoiminen, ”chanttaus”. Käydään läpi astanga joogan alku- ja loppumantrojen oikeaoppinen lausuminen ja opetellaan yksi pidempi mantra, jota jokainen voi kurssin jälkeen itsenäisesti resitoida. Mantrojen tarkoitusta avataan myös ja samalla keskustellaan joogan filosofiasta. Mantrojen resitoiminen selkeyttää ja tasapainottaa mieltä ja kehoa, tukee päivittäistä hyvinvointiamme ja tuo uudenlaista syvyyttä asanaharjoitukseen.
Asana opetuksessa Janita opastaa harjoittelijaa niin, että tämä ymmärtää kuinka sallia hengityksen mahdollisimman vapaa virtaus kehossa (free breathing..), joka tekee kehosta vahvan ja avoimen, keveän ja kannatellun ja mielestä kirkkaan ja myötätuntoisen, viisaan ja läsnäolevan. Kehoa fasilitoidaan, eli ohjataan ja houkutellaan asentoihin, kärsivällisesti mieltä muovaten sen erilaisista takertumisista vapautuen, jolloin keho antautuu uusiin muotoihin, joissa päästään kokemaan, tunnustelemaan elämän eri aspektja, olemisen eri muotoja ja hiljaisuutta, muuttumattomuutta kaiken taustalla.
Janita on opiskellut ashtanga joogaa, sanskritia, filosofiaa ja mantrojen resitoimista Intian Karnatakassa, pienessä Pandeshwaran kylässä opettajansa Vijaya Manjan opetuksessa, jonne hän matkaa vuosittain syventämään oman harjoituksen kautta herkkyyttä ja ymmärrystä itsestään ja Elämästä.
Janita on koulutukseltaan fysioterapeutti ja joogaterapeutti.
Hinnat:
Koko kurssi 70/60 e
Yksittäinen mysore 25/20 e
Teematunti 30/25e

 

Maksutapoina käteinen tai maksu suoraan tilille. Smartum-setelit ja e-passi käyvät myös maksuvälineenä.
FI03 4713 0010 0662 49
Ilmoittautuminen sähköpostiin: astangajoogaturku@gmail.com

 

Pia Lehtisen Viikonloppukurssi  la 14.- su 15.9.

Mysoreharjoitus 8-10:30
Teematunti 11:00-12:30
Pia Lehtinen on Sharath Joisin oppilas yli 10 vuoden ajalta. Hän on opettanut astangajoogaa päätoimisesti vuodesta 2007 useilla eri joogakouluilla Helsingissä. 2017 Pia perusti Mysore Yoga Helsingin, joka tarjoaa astangajoogan opetusta perinteistä menetelmää seuraten.
Pia pyrkii viettämään vuosittain mahdollisimman paljon aikaa oppilaana Mysoressa ja opettamaan harjoitusta eteenpäin niin kuin on sen opettajaltaan Sharath Joisilta oppinut. Pialle myönnettiin 2. sarjan opetuslupa KPJAYI:stä vuonna 2010. Instituutin sertifioinnin hän sai ensimmäisenä suomalaisena ​vuonna 2014.
”Uskon astangaharjoituksen suureen viisauteen. Siihen että se löytää harjoittajastaan juuri oikeat sisäänmenokohdat. Herkälle tai pelokkaalle harjoitus voi opettaa vakautta ja itseluottamusta, kärsimättömälle kärsivällisyyttä ja oman vajavaisuuden hyväksymistä, vahvalle herkkyyttä ja nöyryyttä. Tässä itsetutkiskelun ja itsensä tuntemisen prosessissa toivon voivani olla oppilaille tukena ja avuksi.”
Teematunnilla on aiheena joogan kahdeksan haaran eettiset periaatteet, yama ja niyama, joita käytännöllisesti soveltaen pääset pohtimaan mm. oman harjoituksesi motiiveja. Lisäksi perehdymme hengityksen ja rentoutumisen merkitykseen asanaharjoituksessa.
Hinnat:
Koko kurssi 70/60 e
Yksittäinen mysore 25/20 e
Teematunti 30/25e
 
Maksutapoina käteinen tai maksu suoraan tilille. Smartum-setelit ja e-passi käyvät myös maksuvälineenä.
FI03 4713 0010 0662 49
Ilmoittautuminen sähköpostiin: astangajoogaturku@gmail.com