Tuntikuvaukset

cropped-mysorekuva3.jpg

Astangajogaa harjoitellaan ohjatuilla tunneilla ja ns. Mysoretunneilla. Molemmille tunneille voi osallistua heti aloituskurssin jälkeen.

Joskus lukujärjestyksessä saattaa lukea “omaharjoitus”. Tämä on mysoreharjoitus ilman ohjaajaa.

Ohjatuilla tunneilla  opettaja ohjaa harjoitusta ääneen ja kaikki tekevät harjoitusta yhtä aikaa. Mitään ei siis tarvitse muistaa, ja opettaja muistuttelee muistakin perusjutuista pitkin harjoituksen.

Lukjärjestyksestä löytyy eripituisia ohjattuja tunteja:

Ohjattu & alkeet 60 min on lyhyin ja leppoisin. Seisomasarja, pari asanaa istumasarjasta ja kenties muutama selälle terapauttinen lempeä taaksetaivutus ylimääräisenä herkkuna.

Ohjattu 90 min etenee navasanaan asti, eli yli 1.sarjan puolivälin.

Ohjattu 1.sarja,  jossa nimensä mukaisesti käydään koko 1. asentosarja läpi. Kesto n. puolitoista tuntia.

Ohjatun tunnin hyviä puolia on sen huolettomuus muistamisen suhteen, ja mukava synkronoitu ryhmäenergia.

Alkeismysore & mysore-tunneilla edetään sarjaa oman hengityksen ja muistin varassa siihen asti kun on asanoita oppinut, opettajan kierrellessä neuvomassa ja avustaessa jokaista henkilökohtaisesti. Erityisesti hän kiinnittää huomiotaan ensimmäisiä kertojaan mysoreharjoitusta tekeviin. Mysoretunnilla voi myös kysyä ohjaalta asioista, jotka ovat jääneet mietityttämään. Jos muisti pettää, voi ohjaajalta aina kysyä mitä seuraavaksi pitikään tehdä, tai voi ottaa lunttilapun mukaansa. Ei siis hätää!

Mysoretunti ei siis ole mikään edistyneitten tunti, vaikka pidempään harjoitelleet siellä viihtyvätkin. Joskus voi olla suorastaan helpompi tehdä kevyempää, tai lyhyempää harjoitusta nimenomaan mysoretunnilla, kun voi seurata vapaasti omaa hengitystään ja jaksamistaan.