Tuntikuvaukset

cropped-mysorekuva3.jpg

Astangajoogaa harjoitellaan ohjatuilla tunneilla ja ns. Mysore-tunneilla. Molemmille voi osallistua heti aloituskurssin jälkeen.

Ohjatuilla tunneilla  opettaja ohjaa harjoitusta ääneen ja kaikki tekevät harjoitusta yhtä aikaa. Mitään ei siis tarvitse muistaa, ja opettaja muistuttelee muistakin perusjutuista pitkin harjoitusta.

Lukujärjestyksestä löytyy eripituisia ohjattuja tunteja:

Ohjattu 60 min on lyhyin ja leppoisin. Seisomasarja, pari asanaa istumasarjasta ja kenties muutama selälle terapauttinen lempeä taaksetaivutus ylimääräisenä herkkuna.

Ohjattu 90 min etenee navasanaan asti eli yli 1. sarjan puolivälin.

Ohjattu 1. sarja -tunnilla käydään nimensä mukaisesti koko 1. asentosarja läpi. Kesto noin puolitoista tuntia.

Ohjatun tunnin hyviä puolia on sen huolettomuus muistamisen suhteen, ja mukava synkronoitu ryhmäenergia.

Ohjattu 2. sarja -tunnilla käydään läpi kakkossarjan asanoita rauhallisesti ja tarvittaessa modifioidusti.

Alkeismysore & mysore-tunneilla edetään sarjaa oman hengityksen ja muistin varassa siihen asti, kun on asanoita oppinut. Opettaja kiertää neuvomassa ja avustamassa jokaista henkilökohtaisesti. Mysoretunnilla on loistava tilaisuus kysyä opettajalta asioista, jotka ovat jääneet mietityttämään. Jos muisti pettää, aina voi kysyä mitä seuraavaksi pitikään tehdä tai ottaa aulasta lunttilapun mukaan. Ei siis hätää!

Mysoretunti ei siis ole mikään edistyneitten tunti, vaikka pidempään harjoitelleet siellä viihtyvätkin. Joskus voi olla suorastaan helpompi tehdä kevyempää, tai lyhyempää harjoitusta nimenomaan mysoretunnilla, kun voi seurata vapaasti omaa hengitystään ja jaksamistaan.

Ohjattu + mysore yhdistelmätunti on lukujärjestyksemme uutuus. Siinä tunnin alkuosa (aurinkotervehdykset ja seisomasarja) tehdään ohjattuna yhdessä ja sen jälkeen lopputunti tehdään Mysore-harjoituksena oman hengityksen tahtiin. Opettaja kiertää neuvomassa ja avustamassa jokaista henkilökohtaisesti. Erityisesti hän kiinnittää huomiotaan ensimmäisiä kertojaan mysoreharjoitusta tekeviin.

Joskus lukujärjestyksessä lukee omaharjoitus. Tämä on mysoreharjoitus ilman ohjaajaa.