Tuntikuvaukset

 

Astangajogaa harjoitellaan ohjatuilla tunneilla ja ns. Mysoretunneilla. Molemmille tunneille voi osallistua heti aloituskurssin jälkeen.

Joskus lukujärjestyksessä saattaa lukea “omaharjoitus”. Tämä on mysoreharjoitus ilman ohjaajaa.

 

Ohjatuilla tunneilla seurataan opettajan ääneen ohjattua opastusta n. 1. asentosarjan istuma-asanoiden alkuun asti. Ohjatut tunnit kestävät tunnin, tai tunnin ja vartin. Näiden ohjattujen tuntien sisällöissä ei ole eroja, toisella on vain hiukan nopeampi tahti.

Kerran viikossa on myös “ohjattu 1. sarja”, jossa käydään koko 1. asentosarja läpi. ”Ohjattu 1. sarja”, kestää puolitoista tuntia.

Ohjatun tunnin hyviä puolia on sen huolettomuus muistamisen suhteen, ja mukava synkronoitu ryhmäenergia.

 

 

Mysoretunneilla edetään sarjaa oman hengityksen ja muistin varassa, ohjaajan kierrellessä neuvomassa ja avustaessa jokaista henkilökohtaisesti. Mysoretunnilla voi myös kysyä ohjaalta asioista, jotka ovat jääneet mietityttämään. Jos muisti pettää, voi ohjaajalta aina kysyä mitä seuraavaksi pitikään tehdä, tai voi ottaa lunttilapun mukaansa. Ei siis hätää!

Mysoretunti ei siis ole mikään edistyneitten tunti, vaikka pisimpään harjoitelleet siellä viihtyvätkin. Joskus voi olla suorastaan helpompi tehdä kevyempää, tai lyhempää harjoitusta nimenomaan mysoretunnilla, kun voi seurata vapaasti omaa hengitystään ja jaksamistaan.